Onderzoek naar Candlelight

Naar aanleiding van het hoofdstuk in mijn proefschrift over de gedichten die Jan van Veen voordraagt in het radioprogramma Candlelight, interviewde Paola van de Velde Jan van Veen en mij voor De Telegraaf. Het artikel verscheen op 15 november 2017 in de krant (ook te vinden via Blendle).

Samen met Jan van Veen, die dit jaar reeds 50 jaar gedichten voorleest op de radio, stelde ik een enquête samen om meer te weten te komen over de luisteraars van Candlelight.

Naar aanleiding van het artikel in De Telegraaf werd ik geïnterviewd door:

  • Met Het Oog Op Morgen
  • Domien op 3 FM
  • VPRO Nooit Meer Slapen
  • Langs de lijn en omstreken (Radio 1) (hier kun je het dubbelinterview met Jan van Veen en mij terugluisteren en -kijken)

Het artikel uit De Telgraaf verscheen ook in:

  • De Gooi- en Eemlander
  • Haarlems Dagblad
  • IJmuider Courant
  • Leidsch Dagblad
  • Noordhollands Dagblad

In januari 2019 refereerde Wilfred Takken in NRC aan mijn Candlelightonderzoek.

In 2022 publiceerde ik een Engelstalig peer-reviewed artikel over mijn onderzoek naar Candlelight: “A Media-Specific Analysis of Candlelight Poetry on the Radio. The World’s Longest-running Radio Poetry Show”, Journal of Radio & Audio Media, 20 december 2022. Lees hier het artikel online (open access). Dit artikel kreeg de OSL Award 2023 toegekend voor ‘Best Peer-Reviewed Article’.

Candlelight in De Telegraaf 15 november 2017