Interview in de Volkskrant

Naar aanleiding van de 33ste Nacht van de Poëzie interviewde Yannick Verberckmoes mij voor de Volkskrant. Ik vertel over de positie van podiumpoëzie in de literatuurwetenschap, de aanval van Ilja Leonard Pfeijffer op podiumpoëzie, het gecensureerde Maagdenhuisgedicht, ‘OCD’ van Neil Hilborn en de nieuwste bloemlezing van Ingmar Heytze. En mijn UU-studenten komen ook nog even aan bod, die ik heb meegenomen naar ‘De Nacht’.

Volkskrantartikel uitgeknipt

 Klik op de afbeelding voor een grote en leesbare versie.

Het interview was onderdeel van een groter artikel over de Nacht van de Poëzie, waarin Charlotte van den Broeck en Pieter Boskma ook aan het woord kwamen.

Om de één of andere reden noemt de Volkskrant mij Vlaams. Dat is niet waar; ik heb enkel twee jaar in Gent gewoond.

De foto bij het stuk heeft de Volkskrantredactie om de één of andere reden uit dit filmpje geknipt. (In de toekomst toch maar zelf foto’s naar journalisten sturen dus, ook als ze er niet om vragen!)

Als je een (online) abonnement hebt op de Volkskrant kan je het hele artikel hier lezen.