Tweede deel in de poëzie-doe-boeken-reeks ‘woorden temmen’ is verschenen

Op vrijdag 11 september 2020 vond bij boekhandel Donner in Rotterdam de boekpresentatie plaats van de nieuwe bundel van Charlotte Van den Broeck en Jeroen Dera in de reeks woorden temmen: van kop tot teen met Charlotte Van den Broeck en Jeroen Dera. Van den Broeck en Dera zijn ervan overtuigd dat je poëzie niet alleen met je hoofd, maar met je hele lichaam leest, met al je zintuigen en sensaties. Dat lichamelijke hebben ze heel letterlijk genomen: ieder gedicht in hun poëzie-doe-boek is gekoppeld aan een lichaamsdeel. Zo hoort ‘Graag verlossing’ van Gerda Blees bij de ogen, ‘de rivier’ van Lucebert bij de tong, ‘rib’ van Radna Fabias bij de rib en ‘Als het je overkomt’ van Marieke Lucas Rijneveld bij de knie. Aan de hand van inspirerende lees-, denk-, doe- en schrijfinvalshoeken ga je op poëtische avontuur.

In Donner interviewde Miriam Piters, neerlandicus en voormalig bestuurslid van Stichting Poetry International, dichter-performer Charlotte Van den Broek, literatuurwetenschapper Jeroen Dera en mij (samen met Babette Zijlstra de auteur van het eerste deel in de reeks) over poëzie en poëzieonderwijs in het algemeen en de twee boeken in het bijzonder.

Ter gelegenheid van de verschijning van het tweede boek in de reeks woorden temmen gaf uitgeverij grange fontaine een poëzietas uit, met het gedicht ‘Druppels’ van Neusa Gomes erop, één van de dertig gedichten die Charlotte en Jeroen selecteerden voor hun boek. Tijdens de presentatie in Donner droeg Gomes het gedicht voor en nam de eerste tas in ontvangst.

Lees hier de transcriptie van het complete gesprek tussen Piters, Van den Broeck, Dera en Van der Starre op Neerlandistiek.nl.

Volg hier woorden temmen op Facebook.
Volg hier woorden temmen op Instagram.

V.l.n.r.: Neusa Gomes, Jeroen Dera, Miriam Piters, Kila van der Starre en Charlotte Van den Broeck poseren na afloop van de boekpresentatie.

Charlotte Van den Broeck en Jeroen Dera signeren na afloop van de boekpresentatie hun poëzie-doe-boek in de reeks woorden temmen.

Neusa Gomes houdt na afloop van de boekpresentatie de poëzietas met haar gedicht ‘Druppels’ vast, plus beide boeken uit de reeks woorden temmen.