Lijst met posters van Plint

In nummer 59.2 van het tijdschrift Spiegel der Letteren verschijnt een peer-reviewed artikel van mij over Plint, de stichting die sinds 1979 poëzie publiceert op posters, kaarten en gebruiksvoorwerpen zoals kussenslopen, schorten en tassen. Het artikel heeft als titel ‘Poëzie op posters en kussenslopen. Over de geschiedenis, doelen, selectie en receptie van Stichting Plint’ en is onderdeel van een themadossier over ‘buiten het boek’, dat ik samen met Samuel Mareel maakte.

Hieronder is een lijst te vinden met de poëzieposters die Plint heeft uitgegeven. Deze lijst is een bijlage bij het artikel en kon wegens de lengte niet worden opgenomen in het papieren tijdschrift.

Hierbij wil ik Stichting Plint hartelijk bedanken voor hun medewerking aan het artikel en voor het beschikbaarstellen van deze lijst.

Afbeeldingsresultaat voor plint stichting

In onderstaande lijst zijn alle posters opgenomen die zijn uitgegeven door Stichting Plint, vanaf hun oprichting tot en met het jaar 2015. Per jaar brengt Plint twee series uit: een A-reeks voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar en een B-reeks voor 15 jaar en ouder. In de lijst wordt van links naar rechts telkens de titel van het gedicht, de dichter en de kunstenaar vermeld.

plint lijst 1

plint lijst 2

plint lijst 3

plint lijst 4

plint lijst 5

plint lijst 6

plint lijst 7

plint lijst 8

plint lijst 9

plint lijst 10

plint lijst 11

plint lijst 12

plint lijst 13

plint lijst 14

plint lijst 15

plint lijst 16

plint lijst 17